Rengöringstips för dina kristallkronor – Håll dina lampor i toppskick

Kristallkronor är eleganta och vackra belysningsarmaturer som kan ge en touch av glamour till ett rum. Men för att behålla deras glans och skönhet behöver de regelbunden rengöring och underhåll. Här är några användbara rengöringstips och råd för att hålla dina kristallkronor i toppskick.

1. Förberedelser och säkerhet

Innan du börjar rengöra din kristallkrona är det viktigt att du tar rätt förberedelser och försiktighetsåtgärder. Stäng av strömmen till lampan och se till att du har en stadig stege eller ställning för att nå lampan säkert. Se även till att ha till hands alla nödvändiga rengöringsmaterial och verktyg.

2. Ta bort kristallprismorna

Första steget i att rengöra din kristallkrona är att ta bort kristallprismorna. Detta görs bäst genom att ta av dem en i taget och placera dem försiktigt i en skål med varmt tvålvatten. Detta hjälper till att lösa upp smuts och damm som samlats på prismorna.

3. Rengöring av kristallprismorna

När du har tagit bort alla kristallprismor, rengör dem varsamt med en mjuk trasa eller en borste. Använd varmt tvålvatten eller en lösning av vatten och ättika för att rengöra och avlägsna eventuell smuts, fett eller fingermärken. Se till att torka av dem ordentligt med en ren trasa efter rengöring.

4. Rengöring av ramen

Medan prismorna är borta kan du rengöra själva ramen på din kristallkrona. Använd en mjuk trasa eller en dammsugare med en borste för att försiktigt avlägsna damm och spindelväv från ramen. Var noga med att komma åt alla svåråtkomliga platser och se till att inte skada eller böja några delar av ramen.

5. Rengöring av elektriska delar

Innan du återmonterar prismorna är det viktigt att du också rengör de elektriska delarna på din kristallkrona. Detta innefattar lamphållare, lampsocklar och eventuella elektriska kablar. Använd en torr trasa eller en lätt fuktad trasa för att torka av och ta bort eventuellt damm eller smuts från dessa delar.

Fortsättning följer…

6. Återmontering av prismorna

När du har rengjort och torkat både prismorna och den elektriska delarna kan du börja med återmonteringen. Var försiktig och noggrann när du sätter tillbaka prismorna på sin plats. Se till att de är ordentligt säkrade och sitter rätt för att undvika att de lossnar eller skadas.

7. Kontroll av belysning

Innan du slår på strömmen igen är det en god idé att dubbelkolla att alla lampsocklar är ordentligt anslutna och att ljuskällorna fungerar som de ska. Testa varje lampa och se till att de tänds och lyser jämnt. Om någon lampa inte fungerar som den ska, kontrollera att den är ordentligt isatt och att den inte behöver bytas ut.

8. Avslutande rengöring

Efter att du har återmonterat alla delar och kontrollerat att ljuskällorna fungerar, är det dags för den avslutande rengöringen. Använd en mjuk trasa eller en mikrofiberduk för att torka av hela kristallkronan, både ramen och prismorna. Se till att få bort eventuella fläckar eller smutsrester och gör slutligen en sista kontroll för att försäkra dig om att allt är i bästa skick.

Slutsats

Att rengöra dina kristallkronor kan vara en noggrann process, men det är väl värt ansträngningen för att behålla deras utsökta skönhet och glans. Genom att följa dessa rengöringstips och råd kan du hålla dina kristallkronor i toppskick och ge ditt rum en touch av sofistikerad elegans. Se till att utföra regelbunden rengöring och underhåll för att maximera livslängden på dina lampor och bevara deras tidlösa charm.

Fördelarna med att anlita vår städfirma för städtjänster i Kalmar

bra priser på städtjänster med vårt städföretag i kalmar

Skäms du för att anlita ett städföretag för hemstäd? Det handlar om att få någon annan att städa, inte för att du är lat, utan för att du är upptagen.

Rekommenderade städföretag i Kalmar

Städföretag är naturligtvis idealiska för städjobbet eftersom det är vad de gör bäst. De är professionella städare och kommer definitivt att ha den bästa städutrustningen. De är också tvungna att ha en ansenlig mängd erfarenhet. Så inget städjobb kommer någonsin att vara svårt för dem att ta itu med. Oavsett om din fastighet är lite mindre eller lite större, är det likadant för ett ansett städföretag för städtjänster i Kalmar.

Ur affärssynpunkt kommer det att gynna kontoret och de anställda om ett städföretag skulle vara regelbundet anlitade för att städa.

Vi tror att det är viktigt att ha en ren och snygg arbetsmiljö. Eftersom det leder till mer produktivitet, det kommer också att hjälpa medarbetarna att bli mer organiserade. Och slutligen främjar det hälsa och ökar säkerheten på arbetsplatsen.

Fördelarna med en städfirma för kontoret:

 • Verksamheten kan fokusera på viktigare delar än städning, områden som ger mer omedelbar vinst.
 • Kostnaderna kommer att minskas. Genom att ha en professionell städare på kontoret som har sin egen utrustning betyder det att du som företag inte behöver köpa din egen dammsugare, mopp etc.
 • Du kommer att ha en pålitlig och stabil tjänst.
 • Moralen på kontoret kommer att vara hög. Människor som arbetar på ett rent kontor kommer att trivas bättre på sitt jobb, för om du skulle arbeta på ett rörigt kontor som var smutsigt är frågan om du verkligen skulle trivas?

Dessa fördelar rör arbetsplatser men rent allmänt finns det många fördelar även för hemmet när det gäller att anlita ett städföretag.

 1. De är perfekta för personer med ett hektiskt schema.
 2. Det låter dig fokusera på andra saker i ditt liv.
 3. Om städningen är för ett hus kan du komma hem till ett rent hus.
 4. Mycket lätta att hitta, städföretag finns överallt!
 5. Du vet att du kan lita på dem, de är professionella.
 6. De kommer att ha erfarenhet och vara experter på jobbet.
 7. Du kan komma överens med dem om en anpassad rengöringsplan. På det här sättet kan du fortfarande veta att rengöringen görs på ett sätt som du vill.

Så jag tror att det är en bra idé att hyra in ett städföretag. Det finns så många fördelar med det och du kan därmed slappna av efter jobbet.

Rengöring av husfönster – 3 vanliga misstag att undvika vid fönsterputsning

tips på att rengöra husfönster

Rengöring av husfönster är ett tufft arbete. Eftersom detta redan är en hård syssla kan vissa misstag göra processen dubbelt så svår. Kontakta en bra städfirma i Kalmar för mer råd eller hjälp med rengöringen.

Nedan visas de vanligaste misstagen du kan göra när du bestämmer dig för att rengöra husfönster på egen hand eller med familjemedlemmar:

1. Rengöring av husfönster under fel väderförhållanden

Även om dina fönster verkligen behöver en rejäl tvätt omgående, måste du fortfarande ta hänsyn till det aktuella väderförhållandet innan du sätter igång. Många tycker att ett soligt väder är den bästa tiden att rengöra fönster; tyvärr är detta fel. När du gör arbetet under den starka solen kommer du inte att undvika fläckar eftersom rengöringsmedlet torkar för snabbt.

Att rengöra dessa fixturer när det regnar är inte bara osäkert utan praktiskt taget värdelöst också. Det beror på att regnvatten snabbt förorenar fönstren med streck och fläckar. På grund av detta är det bäst att vänta på den bästa tiden för att rengöra fönstren. Den idealiska tiden för att göra denna syssla är när det inte finns någon prognos för regn men då solen samtidigt inte skiner alltför starkt.

2. Att misslyckas med att ta bort avlagringar och skräp innan du rengör fönstren

Innan du bestämmer dig för att rengöra fönster måste du ta bort all fågelspillning eller andra avlagringar och skräp som har samlats på fönstren. Genom att göra det kommer du undvika att slösa bort tid, ansträngning och rengöringsprodukter när du försöker bli av med dem medan du rengör fönstren. För att ta bort avlagringar och fastnat skräp är det bra att använda en skrapa. För mer envisa sådana kan du behöva använda en spray för att hjälpa till att lossa dem från fönstret. Efter att du har sprutat på skräp och avlagringar kan du använda en pappershandduk för att torka av dem.

3. Användning av fel material och rengöringsprodukter för att putsa fönster

Slutligen, när du rengör husfönster kommer du säkert att hantera en hel del otrevligheter. När du använder pappershanddukar och luddbaserade trasor för att torka av dina fönster, kommer du i slutändan att lämna kvar fibrer över hela glaset. Detta får människor att ifrågasätta om dina fönster någonsin har rengjorts alls. Undvik att använda tidningar också eftersom de innehåller en hel del gifter från bläcket. Dessutom kommer bläcket hamna över dina händer när du använder dem. Att använda vissa produkter som innehåller starka kemiska lösningar kan också motverka allt ditt hårda arbete eftersom de faktiskt kan locka till sig mer skräp efter rengöring. Använd därför giftfria lösningar eller ännu bättre, gör din egen rengöringsprodukt genom att blanda vatten och citronsaft tillsammans.

Hur städar man rummet bäst? Tips på hemstäd

lär dig att städa rummet fort och rent

Tycker du det är tråkigt att städa rummet? Jag städar samtliga rum i mitt hem genom att följa samma steg. Självklart förekommer viss variation beroende på vilket rum jag städar för stunden. Till exempel kräver mitt badrum att jag använder andra steg än om jag städar mitt vardagsrum.

Men det finns vissa likheter oavsett vilket rum du väljer att städa. Du bör ändå vara medveten om vilket typ av rum du städar eftersom vissa av stegen som vi presenterar här under kanske inte alls är nödvändiga i vissa rum.

Bestäm när du skall städa rummet

Har du bestämt dig för när du skall städa ditt rum? Till exempel, om jag bestämmer mig för att städa under helgen fattar jag vanligtvis det beslutet i början av veckan. På det här sättet kan jag mentalt förbereda mig inför städuppdraget som kommer.

Förbered den utrustning du behöver för städningen

I de flesta fall så räcker det med en dammsugare och dammvippa. För att rengöra golven tillkommer även en mopp eller om jag skall tvätta fönstren så behövs några fler saker.

Bestäm det bästa sättet för att jobba igenom ett rum

Innan du går in i ett rum bör du bestämma det bästa sättet för att jobba igenom det. Till exempel så kanske du vill börja med att rengöra och torka av  golvlisterna och väggarna för att avsluta med golvet.

Röj upp i rummet först innan du städar rummet

För att du skall kunna städa rummet så snabbt som möjligt behöver du först avlägsna alla saker som ligger runt omkring. Det gör dammsugningen så mycket snabbare. Gör det här först, innan du börjar dammsuga

Ta hand om golven och golvlisterna

Du är nu redo för att rengöra golven och golvlisterna. Dammsug dem här näst.

Moppa golven och rengöra skinnande saker

Vissa gånger behöver du moppa golven och kanske även rengöra de saker som skiner, så som dörrhandtag. Jag gör inte detta varje gång jag städar.

Tvätta dina fönster

Det är en bra idé att tvätta dina fönster också. På samma sätt som med moppning och rengöring av skinande saker, så tvättar jag inte fönstren varje gång jag städar. Det händer bara två gånger om året.

Öppna fönstren för att få in frisk luft

Som en slutkläm bör du öppna fönstren, om vädret tillåter, för att få in frisk luft i ditt städade rum.

Kontakta en rekommenderad städfirma i Kalmar om du vill ha städhjälp med att städa rummet.