Hur städar man rummet bäst? Tips på hemstäd

Tycker du det är tråkigt att städa rummet? Jag städar samtliga rum i mitt hem genom att följa samma steg. Självklart förekommer viss variation beroende på vilket rum jag städar för stunden. Till exempel kräver mitt badrum att jag använder andra steg än om jag städar mitt vardagsrum.

Men det finns vissa likheter oavsett vilket rum du väljer att städa. Du bör ändå vara medveten om vilket typ av rum du städar eftersom vissa av stegen som vi presenterar här under kanske inte alls är nödvändiga i vissa rum.

Bestäm när du skall städa rummet

Har du bestämt dig för när du skall städa ditt rum? Till exempel, om jag bestämmer mig för att städa under helgen fattar jag vanligtvis det beslutet i början av veckan. På det här sättet kan jag mentalt förbereda mig inför städuppdraget som kommer.

Förbered den utrustning du behöver för städningen

I de flesta fall så räcker det med en dammsugare och dammvippa. För att rengöra golven tillkommer även en mopp eller om jag skall tvätta fönstren så behövs några fler saker.

Bestäm det bästa sättet för att jobba igenom ett rum

Innan du går in i ett rum bör du bestämma det bästa sättet för att jobba igenom det. Till exempel så kanske du vill börja med att rengöra och torka av  golvlisterna och väggarna för att avsluta med golvet.

Röj upp i rummet först innan du städar rummet

För att du skall kunna städa rummet så snabbt som möjligt behöver du först avlägsna alla saker som ligger runt omkring. Det gör dammsugningen så mycket snabbare. Gör det här först, innan du börjar dammsuga

Ta hand om golven och golvlisterna

Du är nu redo för att rengöra golven och golvlisterna. Dammsug dem här näst.

Moppa golven och rengöra skinnande saker

Vissa gånger behöver du moppa golven och kanske även rengöra de saker som skiner, så som dörrhandtag. Jag gör inte detta varje gång jag städar.

Tvätta dina fönster

Det är en bra idé att tvätta dina fönster också. På samma sätt som med moppning och rengöring av skinande saker, så tvättar jag inte fönstren varje gång jag städar. Det händer bara två gånger om året.

Öppna fönstren för att få in frisk luft

Som en slutkläm bör du öppna fönstren, om vädret tillåter, för att få in frisk luft i ditt städade rum.

Kontakta en rekommenderad städfirma i Kalmar om du vill ha städhjälp med att städa rummet.