Rengöring av husfönster – 3 vanliga misstag att undvika vid fönsterputsning

Rengöring av husfönster är ett tufft arbete. Eftersom detta redan är en hård syssla kan vissa misstag göra processen dubbelt så svår. Kontakta en bra städfirma i Kalmar för mer råd eller hjälp med rengöringen.

Nedan visas de vanligaste misstagen du kan göra när du bestämmer dig för att rengöra husfönster på egen hand eller med familjemedlemmar:

1. Rengöring av husfönster under fel väderförhållanden

Även om dina fönster verkligen behöver en rejäl tvätt omgående, måste du fortfarande ta hänsyn till det aktuella väderförhållandet innan du sätter igång. Många tycker att ett soligt väder är den bästa tiden att rengöra fönster; tyvärr är detta fel. När du gör arbetet under den starka solen kommer du inte att undvika fläckar eftersom rengöringsmedlet torkar för snabbt.

Att rengöra dessa fixturer när det regnar är inte bara osäkert utan praktiskt taget värdelöst också. Det beror på att regnvatten snabbt förorenar fönstren med streck och fläckar. På grund av detta är det bäst att vänta på den bästa tiden för att rengöra fönstren. Den idealiska tiden för att göra denna syssla är när det inte finns någon prognos för regn men då solen samtidigt inte skiner alltför starkt.

2. Att misslyckas med att ta bort avlagringar och skräp innan du rengör fönstren

Innan du bestämmer dig för att rengöra fönster måste du ta bort all fågelspillning eller andra avlagringar och skräp som har samlats på fönstren. Genom att göra det kommer du undvika att slösa bort tid, ansträngning och rengöringsprodukter när du försöker bli av med dem medan du rengör fönstren. För att ta bort avlagringar och fastnat skräp är det bra att använda en skrapa. För mer envisa sådana kan du behöva använda en spray för att hjälpa till att lossa dem från fönstret. Efter att du har sprutat på skräp och avlagringar kan du använda en pappershandduk för att torka av dem.

3. Användning av fel material och rengöringsprodukter för att putsa fönster

Slutligen, när du rengör husfönster kommer du säkert att hantera en hel del otrevligheter. När du använder pappershanddukar och luddbaserade trasor för att torka av dina fönster, kommer du i slutändan att lämna kvar fibrer över hela glaset. Detta får människor att ifrågasätta om dina fönster någonsin har rengjorts alls. Undvik att använda tidningar också eftersom de innehåller en hel del gifter från bläcket. Dessutom kommer bläcket hamna över dina händer när du använder dem. Att använda vissa produkter som innehåller starka kemiska lösningar kan också motverka allt ditt hårda arbete eftersom de faktiskt kan locka till sig mer skräp efter rengöring. Använd därför giftfria lösningar eller ännu bättre, gör din egen rengöringsprodukt genom att blanda vatten och citronsaft tillsammans.